Trombosedienst

Trombosedienst

De openingstijden voor bloedafname voor de Trombosedienst zijn: ma-di-do-vr van 08:00-10:30 uur.

Patiënten van de Trombosedienst moeten nu ook een afspraak maken. Deze afspraak graag telefonisch met de Trombosedienst maken.

Voor reguliere bloedafname door het laboratorium van Tergooi MC is wel een afspraak vereist. Omdat de  patiënten van de Trombosedienst vooralsnog geen afspraak hebben voor de bloedafname is een inlooptijdvak voor de bloedafname gereserveerd van 08:00 tot 10:30 uur. Als u later komt, verzoeken wij u de eerstvolgende afnamedag terug te komen.

E-mail zelfmeten:

Antistollingsmedicatie

Uw specialist of huisarts heeft u een behandeling met antistollingsmedicatie voorgeschreven. Hij of zij wil daarmee voorkomen dat uw lichaam een bloedstolsel ontwikkelt, een trombose. Heeft u al een vorm van trombose doorgemaakt? Dan krijgt u antistollingsmedicatie voorgeschreven om uitbreiding en terugkeer van het stolsel te voorkomen.

Via een vingerprik controleert de trombosedienst de INR-waarde (International Normalized Ratio). De INR waarde bepaalt de hoeveelheid antistollingsmedicatie voor de komende periode. Hoe hoger deze waarde, hoe langer het duurt voor uw bloed stolt. Hoe lager deze waarde, hoe sneller uw bloed stolt.

Uw specialist of huisarts bepaalt aan de hand van uw indicatie wat voor u een veilige INR-waarde is. Dit noemen we uw streefgebied. Binnen het streefgebied is de kans op zowel trombose als een bloeding het kleinst. De dosering van uw tabletten luistert om deze reden nauw. De trombosedienst stelt aan de hand van de uitslag van de INR-waarde een doseerschema voor u op.

Het is mogelijk om deze waarde zelf te controleren met behulp van een zelfmeetapparaat. Lees meer over het zelfmeten.

Bereikbaarheid weekenden en feestdagen

Voor niet ontvangen doseerbrieven is de Trombosedienst bereikbaar op T 085 088 11 18 vanaf vrijdag 16.30 uur t/m zondag 18.00 uur, en op erkende feestdagen tot 18 uur. U hoort een keuzemenu waarin u kunt aangeven of u teruggebeld wilt worden. Een medewerker van een Trombosedienst belt u op zaterdag, zondag of erkende feestdag tussen 17.00 en 18.00 uur terug. Voor dringende vragen buiten deze uren graag contact opnemen met de huisarts / huisartsenpost.

Locaties

Onze prikposten zijn op een vaste dag en vast tijdstip geopend. Op erkende feestdagen zijn de prikposten gesloten. Heeft u op een bepaalde dag een controle nodig en is uw prikpost gesloten? Ga dan naar een andere prikpost.

Bussum (vrijdag)

Gezondheidscentrum Bussummer Hart
Eslaan 1
Bussum

vrijdag 8:30 – 9:00 uur

NB: Buiten deze afnametijden is deze ruimte gereserveerd voor andere doeleinden; wij verzoeken u vriendelijk om zich aan de opgegeven tijden te houden.

Hilversum (maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag)

Tergooi MC, afdeling Bloedafname
Van Riebeeckweg 212
Hilversum

maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag 8:00 – 10:30 uur

Patiënten van de Trombosedienst hoeven zich vooralsnog NIET aan te melden bij de zuil; zij kunnen zich melden bij de balie van de bloedafname. Voor reguliere bloedafname door het laboratorium van Tergooi MC is wel een afspraak vereist.

NB: Omdat de patiënten van de Trombosedienst vooralsnog geen afspraak hebben voor de bloedafname is een inlooptijdvak voor de bloedafname gereserveerd van 08:00 tot 10:30 uur. Als u later komt, verzoeken we u de eerstvolgende afnamedag terug te komen.

Huizen (maandag en donderdag)

Meentkerk
de Eek 1
1274 GL Huizen

maandag en donderdag 11:00 – 11:30 uur

Weesp (maandag en vrijdag)

Regionaal Medisch Centrum Weesp
Korte Muiderweg 2A
Weesp

maandag 8:00 – 8:30 uur

vrijdag 8:30 – 9:00 uur

 

Belangrijke aanwijzingen voor uw bezoek

  • Geef bijzonderheden zoveel mogelijk door bij de bloedafname. Denk hierbij aan vakanties of vaccinaties.
  • Wees op de dag van controle telefonisch bereikbaar tussen 15.00 uur en 16.30 uur of
  • spreek af met de medewerkster bloedafname dat u zelf belt tussen 15.30-16.15 uur.
  • Neem de tabletten in op een vast tijdstip; rond 18.00 uur, om en nabij het avondeten.

Wanneer neemt u contact op

Waarschuw de trombosedienst zo spoedig mogelijk:

  • Bij ernstig bloedverlies en bij grote en/of veel blauwe plekken.
  • Bij ernstige diarree of langdurig braken.
  • Als u niet volgens de doseerbrief hebt ingenomen.
  • Als u mag stoppen met de antistollingstabletten.
  • Als u nieuwe medicijnen gaat gebruiken en de apotheek dit niet aan ons heeft doorgegeven.
  • Als uw controleafspraak niet door kan gaan.
  • Waarschuw de trombosedienst tenminste 1 week voordat u een ingreep of kleine operatie ondergaat bij de tandarts, chirurg,
    oogarts of huisarts.