Zelfmanagement

U kunt uw INR zelf meten en uw antistollingsmedicatie desgewenst zelf doseren.
Bij de Trombosedienst voor het Gooi zijn ca. 1300 patiŽnten getraind voor het gebruik van zelfmeetapparatuur. Zij meten hun INR op gezette tijden en geven de uitslag via internet aan de trombosedienst door. Daarna ontvangen zij hun doseeradvies via internet, -op werkdagen- binnen 24 uur.
Wilt u hier meer over weten, neem dan contact op met de afdeling Zelfmanagement op telefoonnummer 035-6854737, op werkdagen van 9.30 uur tot 12.00 uur.
Het is ook mogelijk een zelfgemeten INR telefonisch aan de Trombosedienst door te geven, waarna de dosering op de gebruikelijk manier, per post wordt toegezonden.

Zelfmanagement is een uitkomst voor patiŽnten, voor wie een regelmatig bezoek aan onze poliklinieken bezwaarlijk is, bijv. door werk of veelvuldig verblijf in het buitenland.

  1. Hoe leert u zelf te meten?
  2. Hoe meldt u zich aan voor de cursus zelfmanagement?
  3. Hoe meldt u zich aan voor de cursus zelfdoseren?
  4. Kosten zelfmanagement
  5. Telefonisch spreekuur

Hoe leert u zelf te meten?

Om zelf een INR te kunnen meten, is een training verplicht: U kunt kiezen uit twee mogelijkheden: In principe bent u daarna in staat uw INR zelf te controleren. De eerste 3 maanden krijgt u het advies zich wekelijks te controleren; indien uw INR-waarden het toelaten kan de doseringsperiode daarna worden verlengd.

Na beide vormen van training komt u regelmatig op afspraak bij onze speciaal daartoe opgeleide medewerkers. Tijdens dit controle bezoek wordt uw zelfmeetapparaat en zelfmeettechniek gecontroleerd en worden de benodigde zelfmeet-strips en lancettes aan u verstrekt.

Nadat het certificaat zelfmeten is behaald kan de cursus zelfdoseren worden gevolgd.
Meer informatie kunt verkrijgen op tel. nummer 035-6854737, op werkdagen van 9.30 uur tot 12.00 uur.

Hoe meldt u zich aan voor de cursus zelfmeten?

Indien u interesse hebt om zelf te gaan meten, kunt u zich bij ons aanmelden door een aanmeldingsformulier in te vullen. Deze aanmeldingsformulieren zijn bij iedere medewerker te verkrijgen. Houdt u er rekening mee, dat er voor de reguliere trainingen een wachtlijst kan zijn:
U kunt ook onderstaand formulier invullen en per e-mail verzenden naar zelfmeten@tdhilversum.nl.

Opgave cursus Zelfmeten
De Hr. Mevr.
naam ,
geboorte datum ,
wonende te (straat) ,
plaats ,
postcode ,
tel.nr. ,
evt. mobiel tel.nr. ,
wil graag op de wachtlijst voor de cursus zelfmeten worden genoteerd.
Hij/Zij geeft voorkeur aan de
E-mail adres
Datum

Hoe meldt u zich aan voor de cursus zelfdoseren?

Indien u als zelf-metende patiŽnt interesse hebt om zelf te gaan doseren, kunt u dit aangeven bij de hercontroledag, of per e-mail aanmelden op: zelfmeten@tdhilversum.nl.
U kunt ook onderstaand formulier invullen en verzenden.

Opgave cursus Zelfdoseren
De Hr. Mevr.
naam ,
geboorte datum ,
wonende te (straat) ,
plaats ,
postcode ,
tel.nr. ,
evt. mobiel tel.nr. ,
wil graag op de wachtlijst voor het zelfdoseren worden genoteerd.
Hij/Zij gebruikt als antistolling:
E-mail adres
Datum

Kosten zelfmanagement

De training voor het zelfmanagement kost eenmalig Ä200 tot Ä400 (afhankelijk van uw zorgverzekeraar). Het tarief voor de begeleiding bedraagt Ä100 tot Ä140 per kwartaal (afhankelijk van uw zorgverzekeraar). Deze kosten worden door de ziektekostenverzekeraars vergoed, mits de richtlijnen voor training en begeleiding worden gevolgd.
Uw eigen risico van de ziektekostenverzekering wordt bij deze methode verbruikt. Het zelfmeetapparaat wordt door de Trombosedienst in bruikleen gegeven.

Telefonisch spreekuur

Iedere werkdag tussen 09.30 uur en 12.00 uur is er een telefonisch spreekuur voor zelfmanagement patiŽnten.
Dit telefonisch spreekuur is bedoeld voor: